Őznyelv
Hozzávalók: (2 darabhoz)
80 g leveles tészta
50 g puha vaj
50 g porcukor
10 g kakaópor
10 g kristálycukor
A leveles tésztát 4 részre osztottam és lisztezett deszkán hosszúkás, nyelv alakúra nyújtottam, kb. 2 mm vastagra. Megszórtam kristálycukorral, amit a nyújtófa segítségével bele is nyomkodtam a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és villával sűrűn megszurkáltam. 250 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütöttem. Megvártam míg kihűlt, közben elkészítettem a krémet. A vajat habosra kavartam, hozzáadtam a cukrot és a kakaóport és simára kevertem. A kihűlt lapokat a cukrozatlan felüknél fogva a krémmel összeragasztottam.
Aztán bicajra pattantam és elrobogtam vele a páromhoz. Remélem finom tízórai lesz belőle. A másikat én ettem meg reggelire. A boltival összehasonlítva annyit írhatok, hogy a krémet sikerült 100%-osra lekoppintani. A tészta az minimálisan lehetett volna vastagabb, de most ennyi alapanyag volt. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése