2015. november 28., szombat

Camembertes lalakifli

A tavaszi medvehagymás lalakifli-recept jutott a múltkor eszembe. Mivel most nincs itt a szezonja a medvehagymának, ezért kicsit átalakítottam a receptet a tegnapi patrocíniumi estére. Sajnos, csak harminckettőt készítettem, ami hiba volt, mert kétszer ennyi is simán elfogyott volna. Tanulság: buliba mindig sósat vigyetek, mert abból sosem elég.
Camembertes lalakifli

Hozzávalók a tésztához: (32 db kiflihez)
ü  70 g natúr joghurt
ü  1 tojás
ü  csipet só
ü  50 ml tej
ü  50 ml olaj
ü  1 evőkanál cukor
ü  350 g liszt
ü  25 g élesztő

Hozzávalók a fűszervajhoz:

ü  60 g vaj
ü  60 g Camembert sajt
ü  3 újhagyma zöld szára
ü  ½ evőkanál só

A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztottam, majd a bekapcsolt sütő tetején duplájára kelesztettem azt. A sajtot egy villával összetörtem. A vajat a sóval és az előzőleg aprítógéppel miszlikbe vágott hagymával habosra kevertem, majd a sajtot is hozzáadtam. Kenhető állagot igyekeztem elérni. A megkelt tésztát négy egyenlő részre vágtam. Kb. 25 cm átmérőjű, vékony körökké nyújtottam őket.
A körök egyik felét megkentem a fűszervaj negyedével, a másik felét pedig ráhajtottam. A széleket összenyomkodtam, ügyelve arra, hogy a két tésztaréteg között ne maradjon légbuborék. Éles késsel 8 cikkre vágtam a köröket. Kézzel kicsit széthúztam a cikkeket. Feltekertem őket és kifli alakúra formáztam. A másik három résszel is ugyanígy jártam el.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, tűzhely tetején még 40 percig kelesztettem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöttem őket. Amikor kivettem a sütőből, istenien néztek ki, sajna estére kicsit kiszáradtak. Akik kóstolták, azt mondták, így is finom, de ti, ha elkészítitek, igyekezzetek frissen tálalni, mert úgy az igazi. Nekem most erre nem volt lehetőségem. Ildikó szerint így is mennyei volt, és legközelebb nagy buliba inkább csak sós kell, akármilyen finomra is sikerült az édes süteményem is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése