A tavaszi
medvehagymás lalakifli-recept jutott a múltkor eszembe. Mivel most nincs itt a
szezonja a medvehagymának, ezért kicsit átalakítottam a receptet a tegnapi
patrocíniumi estére. Sajnos, csak harminckettőt készítettem, ami hiba volt,
mert kétszer ennyi is simán elfogyott volna. Tanulság: buliba mindig sósat
vigyetek, mert abból sosem elég.
Camembertes
lalakifli
Hozzávalók a
tésztához: (32 db kiflihez)
ü 70
g natúr joghurt
ü 1
tojás
ü csipet
só
ü 50
ml tej
ü 50
ml olaj
ü 1
evőkanál cukor
ü 350
g liszt
ü 25
g élesztő
Hozzávalók a
fűszervajhoz:
ü 60
g vaj
ü 60
g Camembert sajt
ü 3
újhagyma zöld szára
ü ½
evőkanál só
A
hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztottam, majd a bekapcsolt sütő tetején duplájára
kelesztettem azt. A sajtot egy villával összetörtem. A vajat a sóval és az
előzőleg aprítógéppel miszlikbe vágott hagymával habosra kevertem, majd a
sajtot is hozzáadtam. Kenhető állagot igyekeztem elérni. A megkelt tésztát négy
egyenlő részre vágtam. Kb. 25 cm átmérőjű, vékony körökké nyújtottam őket.
A
körök egyik felét megkentem a fűszervaj negyedével, a másik felét pedig ráhajtottam.
A széleket összenyomkodtam, ügyelve arra, hogy a két tésztaréteg között ne
maradjon légbuborék. Éles késsel 8 cikkre vágtam a köröket. Kézzel kicsit
széthúztam a cikkeket. Feltekertem őket és kifli alakúra formáztam. A másik
három résszel is ugyanígy jártam el.
Sütőpapírral
bélelt tepsiben, tűzhely tetején még 40 percig kelesztettem. 200 fokra
előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöttem őket. Amikor kivettem a
sütőből, istenien néztek ki, sajna estére kicsit kiszáradtak. Akik kóstolták,
azt mondták, így is finom, de ti, ha elkészítitek, igyekezzetek frissen
tálalni, mert úgy az igazi. Nekem most erre nem volt lehetőségem. Ildikó
szerint így is mennyei volt, és legközelebb nagy buliba inkább csak sós kell,
akármilyen finomra is sikerült az édes süteményem is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése