2015. november 18., szerda

Kókuszos kocka

Kezdeti szárnypróbálgatásaimat édesanyám receptes füzetéből kikeresett sütemények készítésével indítottam. Olyan, a családban bevált klasszikusokkal, mint a kókuszos kocka, a Kata szelet, a karamell szelet, a mézes zserbó vagy az Ischler. Következzék a sorozat első tagja.

Kókuszos kocka
Hozzávalók: (50 szelethez)
  • 370 g liszt
  • 300 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 50 g margarin
  • 3 ek méz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 200 ml tej

A tojásokat a cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a tejet, mézet és az olvasztott margarint. Végül beleszitáltam a lisztet és a szódabikarbónát. 25*35 cm-es zsírozott, lisztezett gáztepsiben 45 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütöttem. Kihűtöttem, majd 50 szeletre vágtam.

Máz:
  • 200 g porcukor
  • 200 g margarin
  • 5 ek tej
  • 30 g kakaópor
  • 50 ml rum

Az összetevőket gőz fölött elkevertem. A sütiket villára szúrva a mázba mártottam, majd kókuszreszelékbe forgattam.
Ez a süti volt a "belépőm" a piaristákhoz :-), azóta többször is kérték, hogy készítsem el.
2014.09.07.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése