Kezdeti
szárnypróbálgatásaimat édesanyám receptes füzetéből kikeresett sütemények
készítésével indítottam. Olyan, a családban bevált klasszikusokkal, mint a
kókuszos kocka, a Kata szelet, a karamell szelet, a mézes zserbó vagy az
Ischler. Következzék a sorozat első tagja.
Kókuszos kocka
Hozzávalók: (50 szelethez)
- 370 g liszt
- 300 g kristálycukor
- 2 tojás
- 50 g margarin
- 3 ek méz
- késhegynyi szódabikarbóna
- 200 ml tej
A tojásokat a cukorral
habosra kavartam. Hozzáadtam a tejet, mézet és az olvasztott margarint. Végül
beleszitáltam a lisztet és a szódabikarbónát. 25*35 cm-es zsírozott, lisztezett
gáztepsiben 45 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütöttem. Kihűtöttem, majd 50
szeletre vágtam.
Máz:
- 200 g porcukor
- 200 g margarin
- 5 ek tej
- 30 g kakaópor
- 50 ml rum
Az összetevőket gőz
fölött elkevertem. A sütiket villára szúrva a mázba mártottam, majd
kókuszreszelékbe forgattam.
Ez a süti volt a
"belépőm" a piaristákhoz :-), azóta többször is kérték, hogy
készítsem el.2014.09.07.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése