Még nyár közepén az egyik reggelit én készítettem
Ildikóék családjának. Ekkor készült ez az amerikai palacsinta jellegű desszert.
Ricottás
palacsinta
Hozzávalók (10 db közepes méretű palacsintához):
- 250 g ricotta
- 125 ml tej
- 2 tojás
- 1 ek porcukor
- 100 g liszt
- 1 tk sütőpor
- egy csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj a sütéshez
- porcukor, juharszirup és baracklekvár a tálaláshoz
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjékből egy
evőkanál porcukorral kemény habot vertem. A sárgákat alaposan kikevertem a
ricottával, a tejjel, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Beleszitáltam a lisztet, a sütőport és a sót. Elkevertem, majd óvatosan
beleforgattam a fehérjehabot. A palacsintasütőt felforrósítottam, majd
mérsékeltem alatta a lángot. A vajat megolvasztottam. Kb. 10 cm-es átmérőjű
palacsintákat sütöttem, amiket óvatosan lapáttal fordítottam meg.
Juharsziruppal vagy baracklekvárral kentem meg őket és megporcukroztam.
Idényjellegű gyümölcsökkel is lehetett volna tálalni.
2015.07.02.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése