2015. november 20., péntek

Ricottás palacsinta

Még nyár közepén az egyik reggelit én készítettem Ildikóék családjának. Ekkor készült ez az amerikai palacsinta jellegű desszert.
Ricottás palacsinta
Hozzávalók (10 db közepes méretű palacsintához):
  • 250 g ricotta
  • 125 ml tej
  • 2 tojás
  • 1 ek porcukor
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • egy csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj a sütéshez
  • porcukor, juharszirup és baracklekvár a tálaláshoz


A tojásokat szétválasztottam, a fehérjékből egy evőkanál porcukorral kemény habot vertem. A sárgákat alaposan kikevertem a ricottával, a tejjel, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Beleszitáltam a lisztet, a sütőport és a sót. Elkevertem, majd óvatosan beleforgattam a fehérjehabot. A palacsintasütőt felforrósítottam, majd mérsékeltem alatta a lángot. A vajat megolvasztottam. Kb. 10 cm-es átmérőjű palacsintákat sütöttem, amiket óvatosan lapáttal fordítottam meg. Juharsziruppal vagy baracklekvárral kentem meg őket és megporcukroztam. Idényjellegű gyümölcsökkel is lehetett volna tálalni.
2015.07.02.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése