Az elkövetkező pár poszt az archiválás jegyében
történik, még a pre-facebook időszakunkból valók az étkek. :-) Az első ezek
sorában a leveseket tárgyalja ki.
Krémlevesek
Krémlevest csinálni szinte bármelyik zöldségből
lehetséges. (Kb. olyan mint a gyümölcsök, amiből lekvárt lehet főzni, abból
pálinkát is :-) ) Tisztítás után vízben vagy zöldség-, tyúk-, csirkealaplében
pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük, és esetleg sűrítjük őket.
Ez utóbbira a liszt, keményítő, tejföl, tejszín alkalmasak, de leggyakrabban az
a megoldás, hogy a főzőlevelet kellően beredukáljuk. A végén egy kis cicomával
kívánatosabbá tehetjük a „bébipapikat”. :-) Az elmúlt másfél év leveseinek képeit
osztom meg most veletek, a teljesség igénye nélkül. (a csicsókakrémleves
valahogy kimaradt a fotózandók közül :-) ) A végén van egy-két kakukktojás is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése