2015. november 18., szerda

Krémlevesek

Az elkövetkező pár poszt az archiválás jegyében történik, még a pre-facebook időszakunkból valók az étkek. :-) Az első ezek sorában a leveseket tárgyalja ki.

Krémlevesek


Krémlevest csinálni szinte bármelyik zöldségből lehetséges. (Kb. olyan mint a gyümölcsök, amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is :-) ) Tisztítás után vízben vagy zöldség-, tyúk-, csirkealaplében pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük, és esetleg sűrítjük őket. Ez utóbbira a liszt, keményítő, tejföl, tejszín alkalmasak, de leggyakrabban az a megoldás, hogy a főzőlevelet kellően beredukáljuk. A végén egy kis cicomával kívánatosabbá tehetjük a „bébipapikat”. :-) Az elmúlt másfél év leveseinek képeit osztom meg most veletek, a teljesség igénye nélkül. (a csicsókakrémleves valahogy kimaradt a fotózandók közül :-) ) A végén van egy-két kakukktojás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése