Még édesanyám fedezte fel ezt a pitét egy
receptújságban. Többször is elkészítette, s többeket is megkínált vele. Nekik
is, nekem is kedvencem lett, s azóta én is elkészítettem már, de nem
mindennapos "vendég" nálunk. Mindjárt azt is láthatjátok miért. :-)
Csokoládés
banános pite
Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
- 150 g liszt
- 50 g porcukor
- 25 g kakaópor
- 100 g margarin
- 1 tojásfehérje
- 5 banán
A csokoládéganachehoz:
- 100 g étcsokoládé
- 200 ml tejszín
- 2 tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 5 g zselatin
A lisztet összekevertem a kakaóporral, elmorzsoltam a puha margarinnal. Hozzáadtam a cukrot és a tojásfehérjét és gyorsan egynemű tésztává gyúrtam. Deszkán kerek lapot nyújtottam belőle és kibéleltem bele a tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is maradt neki. Hűtőben 20 percig pihentettem, villával megszurkáltam. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem, majd kihűtöttem. A banánokat fél cm vastag karikákra vágtam és egyenletesen elterítettem a tésztán. A tojássárgájákat simára kevertem a cukorral, a zselatinnal és egy kis hideg tejszínnel. A maradék tejszínt felforraltam, majd hozzáöntöttem a tojásos keveréket és sűrűre főztem. A tűzről levéve hozzátördeltem a csokoládét és simára kevertem. A krémet a banánokra öntöttem és egy éjszakára a hűtőbe tettem dermedni.
2014.10.21.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése