2015. november 20., péntek

Medvehagymás lalakifli

Egy vasárnapi reggeli lett ebből a remekműből Ildikóéknál. A medvehagyma szezon közepén voltunk, készítettem medvehagymás pesztót, s ekkor jött szembe ez a recept velem.

Medvehagymás lalakifli

Hozzávalók a tésztához: (32 db kiflihez)
  • 70 g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 50 ml tej
  • 50 ml olaj
  • 1 ek cukor
  • 350 g liszt
  • 25 g élesztő

A fűszervajhoz:
  • 100 g vaj
  • 1 csokor felaprított medvehagyma
  • fél ek só


A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztottam, majd duplájára kelesztettem. A vajat, a sóval és a medvehagymával habosra kevertem. Kenhető állagot igyekeztem elérni. A megkelt tésztát négy egyenlő részre vágtam. Kb. 25 cm átmérőjű vékony körökké nyújtottam őket. Az egyiket megkentem a fűszervaj felével, majd egy másik lappal borítottam. Ugyanígy jártam el a másik párral is. Éles késsel 16 cikkre vágtam a köröket. Feltekertem őket és kifli formájúra alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen még 20 percig kelesztettem. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöttem őket. A 32 kiflit öten úgy megettük reggelire, mint a pinty. J

Köszönet Dettinek az eredeti receptért http://nassolda.receptneked.hu/2015/04/22/medvehagymas-lala-kifli/ .
2015.04.28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése