Egy vasárnapi reggeli lett ebből a remekműből
Ildikóéknál. A medvehagyma szezon közepén voltunk, készítettem medvehagymás
pesztót, s ekkor jött szembe ez a recept velem.
Medvehagymás
lalakifli
Hozzávalók a tésztához: (32 db kiflihez)
- 70 g natúr joghurt
- 1 tojás
- csipet só
- 50 ml tej
- 50 ml olaj
- 1 ek cukor
- 350 g liszt
- 25 g élesztő
A fűszervajhoz:
- 100 g vaj
- 1 csokor felaprított medvehagyma
- fél ek só
A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztottam, majd
duplájára kelesztettem. A vajat, a sóval és a medvehagymával habosra kevertem. Kenhető
állagot igyekeztem elérni. A megkelt tésztát négy egyenlő részre vágtam. Kb. 25
cm átmérőjű vékony körökké nyújtottam őket. Az egyiket megkentem a fűszervaj
felével, majd egy másik lappal borítottam. Ugyanígy jártam el a másik párral
is. Éles késsel 16 cikkre vágtam a köröket. Feltekertem őket és kifli formájúra
alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen még 20 percig
kelesztettem. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöttem
őket. A 32 kiflit öten úgy megettük reggelire, mint a pinty. J
Köszönet Dettinek az eredeti receptért
http://nassolda.receptneked.hu/2015/04/22/medvehagymas-lala-kifli/ .
2015.04.28.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése