A mai meggyes mákos pite tésztájából maradt egy kis
darab. Sajnáltam volna kidobni, ezért hirtelen felindulásból az alábbi
süteményt improvizáltam ebédre:
Hamis
almás galette
- 150 g zserbótészta
- 1 alma
- 50 g kristálycukor
- késhegynyi fahéj
- búzadara
A tésztát négyzet alakúra nyújtottam (kb. 3 mm-esre)
és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Megszórtam búzadarával. A
kimagozott almát vékony szeletekre vágtam és kis átfedésekkel befedtem vele a
tésztát. A tészta szélét felhajtottam és lekentem tojássárgájával. A fahéjas
cukorral egyenletesen megszórtam az almákat. 230 fokra előmelegített sütőben 15
perc alatt készre sütöttem. Jó étvággyal és egy pohár meleg tejjel ebédre
befaltam. :-)
Jól tudom, hogy a galette nem ilyen tésztából
készül, ezért is írtam elé, hogy hamis. Alakját tekintve, viszont az enyém is
olyan volt. Ez a legegyszerűbb pitefajta, hisz még piteforma sem kell hozzá.
Omlós tésztából készül, s gyakorlatilag bármilyen, a tésztát el nem áztató
gyümölccsel elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése