2015. november 25., szerda

Hamis almás galette

A mai meggyes mákos pite tésztájából maradt egy kis darab. Sajnáltam volna kidobni, ezért hirtelen felindulásból az alábbi süteményt improvizáltam ebédre:

Hamis almás galette

  • 150 g zserbótészta
  • 1 alma
  • 50 g kristálycukor
  • késhegynyi fahéj
  • búzadara


A tésztát négyzet alakúra nyújtottam (kb. 3 mm-esre) és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Megszórtam búzadarával. A kimagozott almát vékony szeletekre vágtam és kis átfedésekkel befedtem vele a tésztát. A tészta szélét felhajtottam és lekentem tojássárgájával. A fahéjas cukorral egyenletesen megszórtam az almákat. 230 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöttem. Jó étvággyal és egy pohár meleg tejjel ebédre befaltam. :-)

Jól tudom, hogy a galette nem ilyen tésztából készül, ezért is írtam elé, hogy hamis. Alakját tekintve, viszont az enyém is olyan volt. Ez a legegyszerűbb pitefajta, hisz még piteforma sem kell hozzá. Omlós tésztából készül, s gyakorlatilag bármilyen, a tésztát el nem áztató gyümölccsel elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése