Becsokizott
kukacok
Hozzávalók:
(40 db kukachoz)
ü 20
g élesztő
ü 200
ml tej
ü 100
g vaj
ü 120
g méz
ü 2
tojás
ü 1/2
teáskanál só
ü 600
g liszt
Töltelék:
ü 100
g fehér eurocrem
ü 250
g étcsokoládé
ü 3
evőkanál étolaj
A
meglangyosított tejben egy evőkanál kristálycukrot feloldottam, és az élesztőt
felfutattam benne. A dagasztótálba beleütöttem a két tojást, és kézi habverővel
kihabosítottam. Hozzáöntöttem a mézzel együtt felmelegített vajat, majd a
felfutatott élesztőt. Rászitáltam a sóval elkevert lisztet, és 10 perc alatt
rugalmas, ragacsos tésztát gyúrtam. Bár az elején azt hittem, hogy ehhez még
kell liszt, mert annyira ragad, de később szépen elvált a tészta a kezemtől és
az edény falától is. 1 órán keresztül langyos helyen duplájára kelesztettem.
Kb.
50 g-os részeket tépkedtem belőle, s lisztezett deszkán oválisra nyújtottam. A
hosszabb oldalát a tészta szélességének harmadáig éles késsel bevagdaltam. A
tölteléket (a felmelegített fehér Eurocremet, illetve az olajjal elkevert
olvasztott csokoládét) vékonyan szétkentem a tészta másik részén. A töltelékes
szélétől kezdve feltekertem a tésztát, a felüknél kettévágtam a kukacokat és a
végüket alaposan összenyomtam, hogy a töltelék ki ne folyjon. „S” alakúra
formázva sütőpapírral bélelt tepsire fektettem, majd 180 fokra előmelegített
sütőben 15 perc alatt halványbarnára sütöttem őket. Gyufaszál és olvasztott
csokoládé segítségével szemeket rajzoltam a kukacoknak (Tudom, tudom. Biológia
óra: egyes, ülj-le-fiam), majd rácson kihűtöttem őket.
Ezekkel
a sütikkel (no meg közkívánatra a tepertős szilvás papuccsal
http://sutilabor.blogspot.hu/2015/09/tepertos-szilvas-papucs.html) kívántunk
tegnap boldog névnapot a piarista tanerőknek: Erikának, Marikának, Mariannak,
Károlynak, Viktornak és a két Imrének. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése