Nutellás-mascarponés keksztorta
Egy hétig sütő nélkül voltam, ilyen-olyan okból kifolyólag, de ez természetesen nem rettentett vissza édességek készítésétől. Amúgy is olyan meleg volt, hogy a sütőt bemelegíteni bűn lett volna. Nem mondom, hogy ugyanolyan "érdekes" sütiket lehet készíteni, de a "függőségem" csillapítására alkalmasak voltak.
A múltkori Karamellás-túrós-csokis keksztorta "tésztája" volt az alap, csak feleannyi mennyiségekkel, mert kisebb tepsibe készítettem. http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/karamellas-turos-csokis-keksztorta.html
Hozzávalók: 20 cm * 20 cm-es tepsihez
Kekszes alap:
250 g darált háztartási keksz
120 g vaj
3 ek holland kakaó
60 g cukor
125 ml tej
A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítettem, míg homogénre nem olvadt. A tűzről levéve hozzáöntöttem a kakaós darált kekszhez, majd összegyúrtam. A tortaformát kibéleltem vele úgy, hogy legyen pereme is (látjátok, hogy magas lett), majd a hűtőbe tettem fél órára.
Krém:
200 g nutella
250 g mascarpone
175 g joghurt
10 g zselatin
50 ml tej
A zselatint a tejjel elkevertem és hagytam, hogy megduzzadjon. A többi összetevőt habosra kevertem, hozzáöntöttem a felforrósított, majd kihűtött zselatint. A kekszalapra öntöttem és egy éjszakára a hűtőbe tettem. A magas peremet tálalás előtt "megstuccoltam".
folyt. köv.
2015.07.04.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése