2015. október 10., szombat

Nutellás-mascarponés keksztorta

Nutellás-mascarponés keksztorta

Egy hétig sütő nélkül voltam, ilyen-olyan okból kifolyólag, de ez természetesen nem rettentett vissza édességek készítésétől. 
Amúgy is olyan meleg volt, hogy a sütőt bemelegíteni bűn lett volna. smile hangulatjel Nem mondom, hogy ugyanolyan "érdekes" sütiket lehet készíteni, de a "függőségem" csillapítására alkalmasak voltak.
A múltkori Karamellás-túrós-csokis keksztorta "tésztája" volt az alap, csak feleannyi mennyiségekkel, mert kisebb tepsibe készítettem. http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/karamellas-turos-csokis-keksztorta.html

Hozzávalók: 20 cm * 20 cm-es tepsihez

Kekszes alap:

250 g darált háztartási keksz
120 g vaj
3 ek holland kakaó
60 g cukor
125 ml tej

A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítettem, míg homogénre nem olvadt. A tűzről levéve hozzáöntöttem a kakaós darált kekszhez, majd összegyúrtam. A tortaformát kibéleltem vele úgy, hogy legyen pereme is (látjátok, hogy magas lett), majd a hűtőbe tettem fél órára. 

Krém:

200 g nutella
250 g mascarpone
175 g joghurt
10 g zselatin
50 ml tej

A zselatint a tejjel elkevertem és hagytam, hogy megduzzadjon. A többi összetevőt habosra kevertem, hozzáöntöttem a felforrósított, majd kihűtött zselatint. A kekszalapra öntöttem és egy éjszakára a hűtőbe tettem. A magas peremet tálalás előtt "megstuccoltam". smile hangulatjel 

folyt. köv.

2015.07.04.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése