2015. október 1., csütörtök

Szilvás morzsás pite

A szilvaszezon közepén adja magát, hogy szilvás lepényt készítsek Kalazanci körre.

Szilvás morzsás pite:

Tésztához: (40 cm * 30 cm-es tepsihez)

350 g finomliszt
150 g margarin
50 g cukor
100 ml tej
20 g élesztő
1 db tojás

1 kg szilva (kimagozva)

150 g porcukor
1 tk fahéj

Édes morzsa a tetejére:

200 g finomliszt
150 g porcukor
200 g margarin

A langyos tejben elkevertem a cukrot, és az élesztőt felfuttattam. A lisztet elmorzsoltam a hideg margarinnal, majd az összes hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrtam. 30 percig meleg helyen kelesztettem. A szilvát megmostam kimagvaltam. A tésztát kikent, lisztezett tepsibe nyújtottam, úgy hogy 2 cm-es peremet is hagytam neki. A szilvákat sűrűn, vágott felükkel felfelé felsorakoztattam a tésztán. Porcukor és fahéj keverékével megszórtam. Az édes morzsához a hozzávalókat a kezünkkel összemorzsoltam, gyorsan dolgozzunk, mert a kezünk melegétől a margarin megolvad. A szilvák tetejére rászórtam a morzsát, majd előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a teteje pirulni/barnulni kezd. Ez kb. 45 perc volt 180 fokos előmelegített sütőben.
Ezzel a sütivel kívánok a kör minden egyes tagjának ("régi motorosoknak" és az újaknak) eredményes 2015/16-os évadot. Az Isten áldjon benneteket!

2015.09.08.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése