Túró Rudi torta:
Piskóta 26 cm:
3 tojás
6 dkg liszt (én most rizslisztet használtam)
6 dkg cukor
1 ek kakaópor
Túrókrém:
1/2 kg túró
1 dkg zselatin
5 dkg víz
20 dkg porcukor
1 rúd vanília magja (de legalább vanília aroma)
1 citrom reszelt héja
2 dl habtejszín (növényi)
Csokimáz:
15-20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
A zselatint áztassuk be a vízbe, ahogy felszívta a vizet mikróban pár másodperc alatt olvasszuk fel és hagyjuk kicsit hűlni. A túrót a cukorral, aromával, citromhéjjal keverjük ki (a túrót akár át is törhetjük egy szűrőn, hogy még lágyabb legyen a krém). A picit visszahűlt zselatint folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük, majd kemény habbá verjük a habtejszínt. A tejszínt egy hablapáttal a túrós krémhez forgatjuk. Szinte azonnal érezni lehet, ahogy a zselatin elkezd “meghúzni”! Ezt a krémet elsimítjuk a kakaós piskótalapon és pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul. Ha megszilárdult, körbevágjuk a forma mentén a tortát és levesszük a karikát. A csokit a vajjal megolvasztjuk, picit visszahűtjük és leöntjük vele a tortát. Kenjük annyira simára, amennyire lehet. Nem baj (sőt), ha az oldalán is lefolyik. Hűtőbe visszatéve dermesszük meg a csokimázat is, majd szeletelhetjük. Nagyon finom és variálható. A túró rudihoz hasonlóan készülhet egy réteg málnazselével vagy barackossal… amilyen ízekben a rudi kapható, vagy amilyet szeretünk. Ekkor a lekvárt zselatinnal megfogatjuk és eggyel kisebb átmérőjű tortaformába sütőpapírra kenjük. Miután megszilárdult használhatjuk. A piskótára megy a fele túrókrém, rá a lekváros zselé, rá a másik fele a krémnek és így leöntve csokival.
2015.05.26.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése