2015. október 25., vasárnap

Ricetta

Ricetta (4 személyre)

Ehhez az ételhez vettünk cannellonit, mert nagyon szeretjük ezt a fajta tésztát. Nem olcsó, ellenben nagyon finom. Egy 250 g-os dobozban 23 darab cannelloni volt, tehát igen szép nagy darabok. Persze más tésztával is elképzelhető, de mi most ezzel próbáltuk ki. Érdemes volt!

A töltelék hozzávalói:

ü  300-350 g szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
ü  2 fej fokhagyma
ü  1 dl olívaolaj
ü  2 evőkanál balzsamecet
ü 
ü  bors
ü  bazsalikom
ü  oregánó ízlés szerint (de próbálkozhattok friss zsályalevelekkel is)
ü  250 g ricotta

Egy kis tepsibe tettem a megmosott paradicsomokat szárastól, melléjük dobáltam a megtisztított fokhagymagerezdeket. Megöntöztem az olajjal, a balzsamecettel, megsóztam és megszórtam szárított bazsalikommal és oregánóval. 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Eltávolítottam a szárakat, és egy burgonyanyomó segítségével pépesítettem az összetevőket. Hozzákevertem a villával áttört ricottát, majd megborsoztam a tölteléket. Amíg a paradicsomok sültek, elkészítettem a besamelmártást.

A besamelmártás hozzávalói:

ü  1 evőkanál kacsazsír (vagy helyette 50 g bacon kiolvasztott zsírja)
ü  50 g vaj
ü  50 g liszt
ü  800 ml tej
ü  szerecsendió
ü  fehérbors
ü  50 g parmezán
ü  100 g trappista sajt
ü 

A zsírt egy serpenyőben felolvasztottam, mellédobtam a vajat, majd amikor az elolvadt, lisztet szórtam hozzá. (A lisztnek nem szabad elszíneződnie!) Több részletben hozzáadagoltam a tejet. Szép, krémes állagú mártást kaptam. Megfűszereztem: került bele só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszeltem a trappista sajtot. Alaposan összekevertem és kiforraltam.


„Összeszerelés”


Ugyanabba a tepsibe, amelyben a paradicsomok sültek, beleöntöttem a mártás felét. A cannellonikat megtöltöttem a paradicsomos-ricottás töltelékkel, és a mártásra fektettem őket. 14 csővel pont tele lett a tepsi, és a töltelék is elfogyott. Rásimítottam a maradék mártást, és megszórtam a reszelt parmezánnal. Megborsoztam, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. 10 percet pihentettem, majd tálaltam. Ez az iciri-piciri (Ildikó és én) ha nem is az egészet, de megettük. J Na jó, a sütigyomorba azért jutott a tegnapi diós karamelltortából. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése