Ricetta (4 személyre)
Ehhez az ételhez vettünk cannellonit,
mert nagyon szeretjük ezt a fajta tésztát. Nem olcsó, ellenben nagyon finom.
Egy 250 g-os dobozban 23 darab cannelloni volt, tehát igen szép nagy darabok.
Persze más tésztával is elképzelhető, de mi most ezzel próbáltuk ki. Érdemes
volt!
A töltelék hozzávalói:
ü
300-350 g szilvaparadicsom (vagy
bármilyen koktélparadicsom)
ü
2 fej fokhagyma
ü
1 dl olívaolaj
ü
2 evőkanál balzsamecet
ü
só
ü
bors
ü
bazsalikom
ü
oregánó ízlés szerint (de
próbálkozhattok friss zsályalevelekkel is)
ü
250 g ricotta
Egy kis
tepsibe tettem a megmosott paradicsomokat szárastól, melléjük dobáltam a
megtisztított fokhagymagerezdeket. Megöntöztem az olajjal, a balzsamecettel,
megsóztam és megszórtam szárított bazsalikommal és oregánóval. 220 fokra előmelegített
sütőben 25 percig sütöttem. Eltávolítottam a szárakat, és egy burgonyanyomó
segítségével pépesítettem az összetevőket. Hozzákevertem a villával áttört
ricottát, majd megborsoztam a tölteléket. Amíg a paradicsomok sültek,
elkészítettem a besamelmártást.
A besamelmártás hozzávalói:
ü
1 evőkanál kacsazsír (vagy
helyette 50 g bacon kiolvasztott zsírja)
ü
50 g vaj
ü
50 g liszt
ü
800 ml tej
ü
szerecsendió
ü
fehérbors
ü
50 g parmezán
ü
100 g trappista sajt
ü
só
A zsírt egy serpenyőben
felolvasztottam, mellédobtam a vajat, majd amikor az elolvadt, lisztet szórtam
hozzá. (A lisztnek nem szabad elszíneződnie!) Több részletben hozzáadagoltam a
tejet. Szép, krémes állagú mártást kaptam. Megfűszereztem: került bele só,
fehér bors, szerecsendió, majd belereszeltem a trappista sajtot. Alaposan
összekevertem és kiforraltam.
„Összeszerelés”
Ugyanabba a
tepsibe, amelyben a paradicsomok sültek, beleöntöttem a mártás felét. A cannellonikat
megtöltöttem a paradicsomos-ricottás töltelékkel, és a mártásra fektettem őket.
14 csővel pont tele lett a tepsi, és a töltelék is elfogyott. Rásimítottam a
maradék mártást, és megszórtam a reszelt parmezánnal. Megborsoztam, és 200
fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. 10 percet pihentettem, majd
tálaltam. Ez az iciri-piciri (Ildikó és én) ha nem is az egészet, de megettük. J Na jó,
a sütigyomorba azért jutott a tegnapi diós karamelltortából. J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése