Cheesecake brownie (18 cm-es kerek piteformához)
A brownie-hoz:
80 g vaj
120 g étcsokoládé
100 g cukor
2 egész tojás
70 g liszt
25 g cukrozatlan kakaó
50 g csokipasztilla vagy apróra vágott étcsokoládé
1 cs vaníliacukor
1 csipet só
A cheesecake-hez:
125 g natúr krémsajt (én mascarponét használtam)
125 g natúr joghurt
1 tojás
100 g cukor
1 cs vaníliacukor
20 g liszt
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral (ha nem tapadásmentes), vagy kikenjük, kilisztezzük.
Gőzfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Ha felolvadt, levesszük a gőzről és kézi habverővel beledolgozzuk a cukrot és a tojásokat. Ezután hozzákeverjük a lisztet, kakaót, sót, vaníliacukrot, majd az előkészített sütőformába öntjük. Csokipasztillával vagy apróra vágott étcsokoládéval megszórjuk a tészta tetejét.
Egy másik tálban kikeverjük a krémsajtot a joghurtot a tojással, a cukorral és a vaníliacukorral és a liszttel. A csokoládés masszára simítjuk, a tetejére 50 g olvasztott csokoládét csorgatunk, amit késsel márványosra mintázunk. Az előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük, amíg a közepe még rezeg, ha megmozgatjuk a sütőformát. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
2015.06.12.
A 2.0-ás verzió jobb lett, mert ott csak étcsokit használtam, míg az elsőnél tejcsokit használtam, szebb is lett és keserűbb is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése