2015. október 10., szombat

Key lime pie kókuszos kekszmorzsával

A receptet és hozzá egy videót itt találtam:
http://streetkitchen.blog.hu/.../floridai_zoldcitromos...


Key lime pie kókuszos kekszmorzsával

215 g zabkeksz
120 g olvasztott vaj
03 g kókuszreszelék
1 tk só
3 lime reszelt héja
3 tojássárgája
400 g cukrozott sűrített tej
160 ml lime lé

A kekszet mozsárban összetörjük és átöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sót, majd az olvasztott vajat is. Összekeverjük. Piteformába tesszük és lenyomkodjuk a forma aljára és az oldalára egy pohár, vagy kanál segítségével. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig elősütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgáját és a lime reszelt héját egy tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és ezzel is kikeverjük a masszát. Végül hozzákeverjük a lime levét is. A sült kekszmorzsát hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd beletöltjük a krémet és az egészet visszatesszük a sütőbe. 170 fokon 15 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe még remegős marad. Fontos, hogy ne kapjon színt a krém sütés közben! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Hidegen, a tetején tejszínhabbal és még egy kevés reszelt lime héjjal tálaljuk.

Személyes kiegészítések következnek. Azt hittem, hogy a három lime leve meglesz 160 ml, a biztonság kedvéért azért vettem egy citromot is. smile hangulatjel Jelenetem kemény 110 ml-t sikerül kipréselnem belőlük (lehet hogy én kaptam különösen száraz limeokat). Hogy a folyadék mennyisége meglegyen, kipótoltam 50 ml tejjel. A kóstolás utén elmondhatom, nekem nem hiányzott a hiányzó lime savassága. A krém beleöntése után én nem 15 hanem 25 percig sütöttem a pitét, így is remegős maradt a közepe, s színt sem kapott. Egy egész éjszakára tettem hűtőbe a pitét. Ma délben szépen el is fogyott. A tejszínhab sem hiányzott nekem róla, de ez már ízlés dolga. Nagy-nagy köszönet illeti Michal Posztos-t a sűrített tejes terméktámogatásért. smile hangulatjel

2015.08.12.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése