Meggyes túrótorta
Hozzávalók (18 cm-es torta):
Piskóta:
2 tojás
40 g liszt
40 g porcukor
Túrókrém:
225 g túró
1 dl tejföl
6 g zselatin
250 g teavaj ( nem margarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
1 cs. vaníliás cukor
1 db tojás
225 ml tej
125 porcukor
Meggyzselé:
250 ml meggylé
40 g cukor
9 g zselatin
Elkészítés:
Süssük meg a piskótát 2 tojásból. (Nekem a szombati charlotte aljára sütött 3 tojásos piskóta fele maradt meg) A tejet melegítsük kézlangyosságúra, és tegyük bele a zselatint. A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki. A zselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még. Miután a piskóta kihűlt, visszatesszük a közben elmosott tortakarikába. A meggyeket lecsepegtetjük és félbevágjuk, belekeverjük a krémbe. Öntsük rá a tésztára a túrókrémet. NE aggódj, még híg ez a krém, tegyük be a hűtőbe és szépen meg fog dermedni. A meggylevet a cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd ebben feloldjuk az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint. A zselét a túrós rétegre öntjük, majd visszatesszük a tortát a hűtőbe, míg a zselé meg nem szilárdul. Végül óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát a tortáról. Egyszerűbben lehúzható a tortakarika, ha előzőleg hajszárítóval kicsit körbemelegítjük. Lejött az hajszárító nélkül is.
2015.06.09.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése