Csak hogy ne mindig süteményeket posztoljak. A mai ebéd nyúl bakonyi mártásban, barna rizzsel, grillezett paprikavariációkkal.
250 g nyúlfilé
200 ml tejföl
1 ek pirospaprika
1 ek liszt
150 g barnarizs
különböző színű paprikák
só
bors
A felcsíkozott nyulat kis olajon megpirítottam, kevés vizet öntöttem alá. A telfölt a liszttel és a paprikával alaposan elkevertem. A húst, sóztam, borsoztam a levével a tejfölt hőkiegyenlítettem, majd folyamatos keverés mellett visszaöntöttem a húsra. Alaposan kiforraltam. Közben a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben 30 perc alatt készrefőztem és leszűrtem. A paprikákat felcsíkoztam, s forró serpenyőben kevés olajon grilleztem. A tányérra halmoztam a rizst, rá a hús és a mártás került, majd a paprikacsíkokat körkörösen helyeztem el.
2015.08.23.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése