Gluténmentes oroszkrém torta (18 cm-es kerek tortaformához):
Piskóta:
4 tojás
80 g kukoricaliszt
80 g porcukor
Krém:
100 g cukor
100 g rumba áztatott mazsola
100 g kandírozott narancshéj
6 dl tejszín
3 tojás
2 dl tej
12 g zselatin (50 g vízben oldva)
2 cs vaníliacukor
A szokásos módon piskótát sütünk, még melegen 4 lapba vágjuk.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliacukorral gőz fölött sűrűre keverjük. A zselatint beáztatjuk 5x-ös mennyiségű vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban 5-10 másodperc alatt folyósra melegítjük. Picit visszahűtjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és addig keverjük, míg ki nem hűl. Vigyázzunk, ne dermedjen meg. A 3 dl tejszínből felvert tejszínhabot adjuk hozzá, és kenjük meg a piskótalapokat, amiket előzőleg a mazsolát áztazó rummal lekentünk és megszórtuk mazsolával és narancshéjjal. A másik 3 dl tejszínből felvert tejszínhabbal bevonjuk és díszítjük a tortát.
Volt másik süti is, de az egyelőre még titok, mert ma reggel újrasütöm és ahova viszem ott meglepetés lesz. Kedvenc mondatom a péntek estéről: "Még akár meg is tudnám szeretni a tortát"
2015.06.12.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése