2015. október 14., szerda

Kapros gomolyatúrós quiche

Cegi említette a múltkori Kalazanci kör agapéján, hogy szívesen enne egy sós pitét. Akkor jött az ötlet, hogy a gomolyatúró és a póréhagyma alkalmas összetevő lehet.

Kapros gomolyatúrós quiche

Hozzávalók: (30 cm-es piteformához)

A tésztához:

155 g vaj
2-3 ek hideg víz
2 tojássárgája
225 g liszt
fél tk só

A töltelékhez:

600 g gomolyatúró (juhtúróval valószínűleg még finomabb lett volna)
375 g natúr joghurt
150 g reszelt edami sajt
3 ek tejföl
2 tojás
2 csomag friss kapor
1 szál póréhagyma
1 csomag zöldhagyma

fehér bors
olaj

A tetejére:

100 g reszelt edami sajt

A lisztet a hideg vajjal elmorzsoltam. A többi összetevővel rugalmas tésztát gyúrtam belőle. A kivajazott, lisztezett piteformába nyújtottam úgy, hogy pereme is legyen, majd 30 percre a hűtőbe tettem pihenni. A karikára vágott hagymákat kis olajon megdinszteltem, sóztam borsoztam. A tojásokat robotgéppel kihabosítottam, majd elkevertem a joghurttal, tejföllel és a túróval. Kézi habverővel hozzákevertem a sajtot, a finomra vágott kaprot és a lepirított hagymákat. Itt elkövettem egy hibát. A tésztát 15 perc alatt vakra kellett volna sütni. Ti tegyétek ezt meg 180 fokos sütőben, s csak ezután öntsétek bele a tölteléket, ami így már nem áztatja el a tésztát. 50 perc alatt 170 fokon készre sütöttem, 30 perc után a reszelt sajttal megszórtam a tetejét.
A múlt héten a Kalazanci körön ez volt a másik finomság az almás lepény mellett. Minden elfogyott, szóval olyan rossz csak nem lehetett, vagy csak mindenki éhes volt? :-)
2015.10.06.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése