2015. október 1., csütörtök

Ricottagnocchi kapros-juhtúrós mártásban

A hagyományos gnocchi tésztája burgonyából van, mi ezt szeretjük elkerülni, ezért tetszett meg ez a recept. Eredetileg a spárgaszezon közepén próbáltuk ki, nagyon finom volt, most egy kicsit "áthangszereltük," és - ha lehet -, így még jobb lett.

Ricottagnocchi kapros-juhtúrós mártásban

Hozzávalók a gnocchihoz:

ü  250 g ricotta
ü  25 g reszelt parmezán
ü  1 tojás felverve
ü  só, fehérbors
ü  kb. 150 g liszt
ü  egy fél citrom leve

A mártáshoz:

ü  125 g juhtúró
ü  200 ml tejföl
ü  75 g reszelt Pannónia sajt
ü  só, fehérbors, kapor

A tetejére:

ü  25 g parmezán
ü  75 g reszelt Pannónia sajt

A ricottát a parmezánnal és a felvert tojással simára kevertem, sóztam, borsoztam. Annyi lisztet kell hozzáadni, hogy rugalmas tésztát kapjunk, nekem ez kb. 150 g volt. A citrom levét is belekevertem. Lisztezett deszkán először ujjnyi vastag kígyókat gyurmáztam, amelyeket kb. két cm-es darabokra vágtam, s egy villa segítségével megformáztam. Sós, lobogó vízben a felszínre emelkedésük után két percig főztem, majd kiolajozott tűzálló tálba szedtem őket. A tejfölt a juhtúróval, reszelt sajttal simára kevertem, hozzáadtam a finomra vágott kaprot. Sóztam, borsoztam. Aki akar, ennél a pontnál tehet hozzá nagyon apróra vágott fokhagymát is. Ezt a mártást a gnocchikra simítottam, és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Negyed óra elteltével meghintettem a reszelt sajtokkal. Aranysárgára sütöttem. Nagyon finom volt; amúgy kicsit rákattantunk a juhtúróra/sajtra. Egy héten belül kétszer is kapros-juhtúrós-sajtos töltött lángossal indítottuk a napot a Mars téren, Gyuricáéknál. A tegnapi "mézkúppal" fojtottuk le. J
http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/mezkup-20.html

2015.09.06.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése