A
hagyományos gnocchi tésztája burgonyából van, mi ezt szeretjük elkerülni, ezért
tetszett meg ez a recept. Eredetileg a spárgaszezon közepén próbáltuk ki,
nagyon finom volt, most egy kicsit "áthangszereltük," és - ha lehet
-, így még jobb lett.
Ricottagnocchi
kapros-juhtúrós mártásban
Hozzávalók
a gnocchihoz:
ü 250 g ricotta
ü 25 g reszelt parmezán
ü 1 tojás felverve
ü só, fehérbors
ü kb. 150 g liszt
ü egy fél citrom leve
A
mártáshoz:
ü 125 g juhtúró
ü 200 ml tejföl
ü 75 g reszelt Pannónia sajt
ü só, fehérbors, kapor
A
tetejére:
ü 25 g parmezán
ü 75 g reszelt Pannónia sajt
A
ricottát a parmezánnal és a felvert tojással simára kevertem, sóztam,
borsoztam. Annyi lisztet kell hozzáadni, hogy rugalmas tésztát kapjunk, nekem
ez kb. 150 g volt. A citrom levét is belekevertem. Lisztezett deszkán először
ujjnyi vastag kígyókat gyurmáztam, amelyeket kb. két cm-es darabokra vágtam, s
egy villa segítségével megformáztam. Sós, lobogó vízben a felszínre emelkedésük
után két percig főztem, majd kiolajozott tűzálló tálba szedtem őket. A tejfölt
a juhtúróval, reszelt sajttal simára kevertem, hozzáadtam a finomra vágott
kaprot. Sóztam, borsoztam. Aki akar, ennél a pontnál tehet hozzá nagyon apróra
vágott fokhagymát is. Ezt a mártást a gnocchikra simítottam, és előmelegített
sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Negyed óra elteltével meghintettem a
reszelt sajtokkal. Aranysárgára sütöttem. Nagyon finom volt; amúgy kicsit
rákattantunk a juhtúróra/sajtra. Egy héten belül kétszer is
kapros-juhtúrós-sajtos töltött lángossal indítottuk a napot a Mars téren,
Gyuricáéknál. A tegnapi "mézkúppal" fojtottuk le. J
http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/mezkup-20.html2015.09.06.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése