Kukorica-krémleves
Hozzávalók: (4 személyre)
4 cső csemege kukorica
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 l csirkealaplé
175 g natúr joghurt
olaj
chili paprika
petrezselyem
bors
A hagymát és a fokhagymát, a chilit és a petrezselyem szárát felaprítottam, kevés olajon megpároltam. Felöntöttem az alaplével, hozzáadtam az előzőleg megfőzött kukoricát (késsel vágtam le a csőről). Öt percig főztem az újraforrástól számítva. Folyamatos keverés mellett hozzákevertem a joghurtot, picit megborsoztam. 10 percig forraltam. Simára turmixoltam, és sűrű szövésű szitán átpasszíroztam. Friss petrezselyemmel és sajtkockákkal forrón tálaltam.
2015.09.09.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése