Kókuszos-epres torta
Hozzávalók:(20-22 cm-es formához)
a tésztához:
1,5 dl tej
5 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
7 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
1 púpozott tk. sütőpor
fél kk. só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 ek. porcukor
6 dkg kókuszreszelék
0,7 dl tej
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tejet és a vajat addig melegítjük, míg a vaj megolvadt, majd kis lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. A krémhez való 6 dekányi kókuszreszeléket a krémhez való 0,7 dl tejbe áztatjuk, félrerakjuk. Egy mély tálban a kézi mixer legnagyobb fokozatán felverjük tojásokat, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot, és további 5 percig verjük, amíg az egész magas és habos nem lesz. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd 3 részletben a 10 dkg kókuszreszeléket is beleforgatjuk óvatosan egy lapáttal. Ugyanilyen óvatosan forgatva keverjük hozzá a forró, vajas tejet, és az egészet alján sütőpapírral bélelt kapcsos formába öntjük Középső rácson kb. 25-30 percig – tűpróbáig – sütjük Ha kissé kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt is a tészta aljáról, és rácson hűtjük ki – ha a közepe kissé jobban megemelkedik, ez vágjuk egyenesre. A mascarponét elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejjel elkevert kókuszreszeléket, a piskóta tetején egyenletesen elosztjuk, eperrel díszítjük. Mivel nekem hatalmas lett a piskótám, így három részbe vágtam és betöltöttem. Gyakorlatilag a krém mennyiségét dupláztam, a mascarponét leszámítva.
2015.05.25.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése