Fatörzs rolád (ami nem lett rolád)
Piskóta:
4 tojás
4 csapott evőkanál kristálycukor
3 púpos evőkanál liszt
1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Csokikrém:
13 dkg étcsokoládé
4 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
25 dkg vaj
A piskótához a tojásokat a cukorral egyben felverjük, alaposan kihabosítjuk. Ezután egy spatulával apránként elkeverjük benne az átszitált kakaós lisztet. Ezt a masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Itt követtem el a hibát, nagyon elég lett volna 20-22 perc is, ezért nem tudtam feltekerni a tésztát így aztán tégla alakú torta lett belőle. Még melegen feltekerjük és feltekerve hagyjuk kihűlni.
A csokikrémet így készítjük:
A tojásokat egy lábasban a cukorral folyamatosan kevergetve addig kevergetjük, míg a cukor elolvad és az ujjad beledugva melegnek érzed. Fontos, hogy kevergesd, különben édes rántottát kapsz! Ezt a meleg cukros tojást aztán habverővel addig habosítod, míg ki nem hűl. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, ha megolvadt, elkeverjük benne a kakaóport. Ha kihűlt a tojásos hab, folyamatosan hozzá adagoljuk az apróra vágott vajat, majd a meleg kakaós csokoládéval simára keverjük. Ha maradtak volna vaj darabkák a krémben, a meleg csoki megoldja. Vajtól függ, mennyire lesz folyós a krém. Mivel bőven volt krém így adtam kicsit az esztétikának is.
Igazából a hétvégi sütihez volt ez előkészület, hogy is kell szép és esztétikus tekercset sütni. Remélem meglátjátok mit sikerül alkotni szombatra.
2015.06.04.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése