Csokoládétorta (még mindig nem nem lett rolád )
Piskóta:
5 tojás
80 g liszt
20 g kakaópor
100 g porcukor
Csokikrém:
150 g étcsokoládé
2 tojás
120 g kristálycukor
50 g kakaópor
250 g vaj
A tojásfehérjét a cukor harmadával betonkeményre verem. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítom. Beleforgatom a habot és beleszitálom a liszttel elkevert kakaóport. Óvatosan összekeverem. Ezt a masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Itt követtem el a hibát, nagyon elég lett volna 23-25 perc is, ezért nem tudtam feltekerni a tésztát így aztán tégla alakú torta lett belőle.
A csokikrémet így készítjük:
A tojásokat egy lábasban a cukorral folyamatosan kevergetve addig kevergetjük, míg a cukor elolvad és az ujjad beledugva melegnek érzed. Fontos, hogy kevergesd, különben édes rántottát kapsz! Ezt a meleg cukros tojást aztán habverővel addig habosítod, míg ki nem hűl. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, ha megolvadt, elkeverjük benne a kakaóport. Ha kihűlt a tojásos hab, folyamatosan hozzá adagoljuk az apróra vágott vajat, majd a meleg kakaós csokoládéval simára keverjük. Ha maradtak volna vaj darabkák a krémben, a meleg csoki megoldja. Vajtól függ, mennyire lesz folyós a krém. Megint sok krém lett, ezért adtam az esztétikának egy pofont
2015.06.09.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése