Ez lett belőle:
Epres joghurtos-tejszínes charlotte torta
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
100 g porcukor
100 g liszt
eperlekvár
Krém:
500 g eper
5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
500 g natúr joghurt
220 g cukor
20 g zselatinpor
5 ek víz
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját, végül a sütőporral összekevert lisztet. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!) A sütőből még melegen kenjük meg lekvárral a tésztát, majd tekerjük fel, és vágjunk 1 cm vastag szeleteket. A tálat folpackkal béleljük ki, és szorosan rakjuk ki piskótatekerccsel. A joghurtot a cukorral keverjük össze. A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurthoz. A zselatinport adjuk 5 ek langyos vízhez, és melegítsük addig, míg elolvad a zselatin, de ne forraljuk fel. Kavarjuk össze 4-5 ek krémmel, majd forgassuk hozzá az egész krémhez. (Ha nagyon összekapná a zselatin, akkor botmixerrel törjük össze.) Végül adjuk hozzá a felkockázott epret. Borítsuk a piskótatekerccsel kibélelt tálba. A tetejét rakjuk ki tekercsekkel. Mivel nekem nem volt elég a tekercs erre a műveletre, ezért gyorsan sütöttem egy 18 cm-es 3 tojásos piskótát. Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap borítsuk ki a tálból a tortát, és kenjük meg a tetejét lekvárral.
Ebédre elfogyott a fele. Már akkor szétesett, nem volt képes a féltorta megtartani a súlyát, ezért aztán vacsorára muszáj volt elpusztítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése