Szintén ígértem http://sutilabor.blogspot.hu/2015/10/keleties-sacher-torta.html , hogy a fügetortának lesz folytatása, a tapasztalatoknál felsorolt változtatásokkal. A mai kalazanciusi agapéra készítettem.
Változtatások:
- 150 g lisztet használtam.
- fűszerezésként 1 tk mézeskalács fűszerkeveréket, 1-1 tk őrölt szegfűszeget és fahéjat.
- 1 teljes csomag sütőport tettem bele.
- 60 percen keresztül, sütöttem 35 perc 180 fokon, a többit 160-on.
- a képeken is látható almapürével kentem meg (300 g).
Tapasztalatok:
A változtatások nagyon jól sültek el, gyönyörű, magas, karácsonyi hangulatot idéző illatú piskóta sikeredett, ami ráadásul a fügetortánál készítettel szemben nem is esett össze. A plusz 50 g liszt megtartotta. Bár négybe is vághattam volna a magassága miatt, mégis inkább maradtam a 3 lapos verziónál. Ugyanúgy pörkölt, darált dióval paníroztam. Szerintem szép lett a végeredmény, legalábbis az eddigi, inkább vakondtúráshoz hasonló alakkal ellentétben, ez már merőleges oldallal rendelkezett. 16 szeletre vágtam, gyorsan elfogyott, a tányéron maradt morzsák alapján rossz nem lehetett , legalábbis remélem.
2015.08.23.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése