2015. október 1., csütörtök

Diós és kókuszos csiga

Diós és kókuszos csiga

Hozzávalók a tésztához:

375 g liszt
225 g vaj
200 ml tej
3 tojássárgája
30 g élesztő
1 ek kristálycukor
csipet só

A diós töltelékhez:

150 g porcukor
2 tojásfehérje
150 g darált dió
1 tk őrölt fahéj

A kókuszos töltelékhez:

75 g porcukor
1 tojásfehérje
75 g kókuszreszelék

A vajat a liszttel elmorzsoltam, a tejet meglangyosítottam feloldottam a kristálycukrot, az élesztőt belemorzsoltam. A tojások sárgájával és kis sóval rugalmas tésztát dagasztottam (szép türelmesen, ne ijedjünk meg, hogy túl lágy, és ne kapkodjuk a liszteszacskó után :-)). Letakarva meleg helyen 1 órán át pihentettem. 3 részre vágtam, a töltelékek arányából kitalálhattátok, hogy kettőből diós egyből pedig kókuszos csiga készült. A tojásfehérjét habbá vertem a cukorral óvatosan beleforgattam a diót, a fahéjat (illetve a kókuszreszeléket) és az előzőleg kb. 35*20 cm-es téglalap alakúra nyújtott tésztára simítottam. Feltekertem és nagyon éles késsel kb. 1 cm magas hengereket vágtam. Kicsit elkerekítettem az oldalát, s sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. 24 db lett tepsinként. Legyen közöttük hely, mert eléggé megdagadnak még a sütőben. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, majd a tüzet 170 fokra mérsékeltem és még 15 percig sütöttem. Ha az aljának van egy kis színe akkor elkészült. Vaníliás porcukorral szórtam meg. A ma esti tarokkszeánszra készült, reménykedem a kedvező fogadtatásban. :-)

2015.09.04.

Ilyet már csináltam korábban is, most csak kókuszos készült az tegnap esti Kalazanci körre.

Kókuszos csiga


Hozzávalók a tésztához:

250 g liszt
150 g vaj
150 ml tej
2 tojássárgája
20 g élesztő
1 ek kristálycukor
csipet só

A kókuszos töltelékhez:

150 g porcukor
2 tojásfehérje
150 g kókuszreszelék


2015.09.23.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése